Word pion in ons levensloopspel!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 20.000 (107%)

Help PS|theater mee met het maken van een uniek levensgroot gezelschapsspel waarin de levensloop van Leidenaren op de kaart wordt gezet!

 

In september 2021 staat stadsgezelschap PS|theater op de Leidse Lammermarkt met het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN DE STAD. Hierin zet je spelenderwijs jouw levensloop op de kaart. Hiervoor hebben we je hulp hard nodig.  Want de pionnen zijn gemaakt, de kaarten zijn geschud, maar we missen nog het grote speelveld.  Doe jij met ons mee?

 

Wat is WIJ ZIJN DE STAD?

In het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN DE STAD gaat stadsgezelschap PS|theater op zoek naar de levensloop van de Leidenaar in de breedste zin van het woord. Van bewoners uit volkswijk De Kooi tot de (internationale) werknemers op het Bio Science Park. Van de mensen uit de flats in Slaaghwijk tot de leden van studentenvereniging Minerva. Welke kansen krijgen zij en wat zijn de hobbels op de weg? Welke levensbepalende momenten hebben hen gevormd? Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten?

Bestaat er zoiets als gelijke kansen? Dit ga je onderzoeken in een levensgroot gezelschapsspel dat in september op de Leidse Lammermarkt uitrolt. Maak kennis met verhalen die je anders nooit hoort en ga bij jezelf te rade welke kansen jij hebt gekregen. Met WIJ ZIJN DE STAD brengt PS|theater de kansengelijkheid in de stad in kaart. 

Doe mee! 

Jij kunt de dobbelstenen laten rollen en meebouwen aan WIJ ZIJN DE STAD. Om dit stadsspel te realiseren hebben we jouw bijdrage hard nodig. Met jouw bijdrage ontwerpen wij een prachtig speelveld, spectaculaire pionnen en spannende speelkaarten. En belangrijker nog: met jouw bijdrage zorgen wij ervoor dat alle Leidenaren dit spel kunnen spelen. Hiervoor ontwerpen wij naast een levensgrote versie van het spel ook een eettafelversie die thuis gespeeld kan worden en die PS|theater aanbiedt aan onder andere scholen, buurtcentra en verzorgingshuizen. 

Kortom: we hebben jouw bijdrage hard nodig om dit stadsspel te realiseren. Blijf niet buiten spel en mee om heel Leiden aan het spelen te krijgen.

 

Over PS|theater

PS|theater is het stadsgezelschap van Leiden dat onder artistieke leiding van Pepijn Smit, theaterproducties maakt over hoe we nu in de stad samenleven. Wij spelen voorstellingen op unieke plekken in de stad: van de Pieterskerk tot De Kooi en van Begraafplaats Groenesteeg tot Park Matillo. Bij onze voorstellingen maak je kennis met verhalen over de stad en over stadsgenoten die je nog niet eerder hoorde. De stad is dus ons onderzoeksgebied, werkterrein, podium en partner.

 

€ 15 Doneren Eeuwige dank - Jij draagt je dobbelsteentje bij aan de realisatie van het spel! We zijn je eeuwig dankbaar. 18 donateurs € 25 Doneren Pion van naam - Als dank voor je steun vermelden we je naam op het levensgrote spel. Kom langs op de Lammermarkt en zoek je eigen naam op het speelveld! 65 donateurs € 50 Doneren Ontvang een keukentafel-versie - Je ontvangt je eigen spel voor aan de eettafel. Voortaan is elke avond spelletjesavond! 62 donateurs € 50 Doneren Kansengelijkheid Picknick - in aanloop naar WIJ ZIJN DE STAD organiseert PS|theater op wo 16 juni van 12.30-14u een Kansengelijkheid Picknick! Geniet van een heerlijke lunch en ga met experts, ervaringsdeskundigen en de makers van PS in gesprek over kansengelijkheid. Je krijgt een kijkje in de keuken van dit bijzondere project en maakt de eerste stappen mee van de ontwikkeling van WIJ ZIJN DE STAD! Kom jij met ons picknicken? 1 donateur Niet meer beschikbaar € 75 Doneren Speel het met de acteurs van PS - Speel het levensgrote op de Lammermarkt samen met acteurs van PS|theater en hoor alles over hun levensbepalende momenten. 3 donateurs € 100 Doneren Aanrader Voor jezelf en voor een ander - Voor deze mooie donatie ontvang je niet alleen zelf de keukentafelversie van het spel, maar zorg je er ook voor dat PS|theater een spel kan aanbieden aan een school, buurthuis of maatschappelijke organisatie in de stad. Dubbel bedankt! 37 donateurs € 100 Doneren Speel het spel als eerste! - De VIP keuze! Jij hebt de primeur en speelt als allereerste het spel op de Lammermarkt. Wees er snel bij, want er is maar één eerste keer! Inclusief een professionele foto terwijl je het spel speelt en een groepsfoto met de PS acteurs. 2 donateurs Niet meer beschikbaar € 250 Doneren Speel de hoofdrol! - Word jij de belangrijkste speler in ons spel? Gebaseerd op een deel van jouw levensverhaal maken wij van jou een personage in ons spel. 1 donateur Niet meer beschikbaar € 500 Doneren Een acteur over de vloer - Dat is bijzonder: een van onze acteurs komt bij je thuis langs om het spel met jou, je gezin of vrienden het spel te spelen. (max 6 spelers) € 750 Doneren Collector's Item - Wauw, wat een donatie. Je ontvangt het prototype van het spel. Een uniek kunstwerk, hiervan is er maar één! Niet meer beschikbaar € 1.000 Doneren Een speels geschenk - Je ontvangt 20 bordspellen om uit te delen, bijvoorbeeld aan teamleden of relaties. Daarnaast vermelden we graag jouw (bedrijfs)naam op de doos van het spel. 1 donateur € 2.500 Doneren Bedrijfsuitje - Fantastisch! Onze spelers komen langs op de werkvloer om het spel met jouw team te spelen. (Ruimte voor 2 rondes met 10 spelers per keer.) Daarnaast vermelden we graag jouw bedrijfslogo op de doos van het spel.
Bekijk alle

Tijd voor de laatste loodjes!

22-06-2021 | 09:19 Beste WIJ ZIJN DE STAD supporters,  De allerlaatste week van de campagne is aangebroken! Met nog 5 dagen op de teller is er inmiddels maar liefst €16.000 gedoneerd, oftewel: wij zijn er bijna! Heel veel dank voor jullie steun en geweldige reacties ❤️ Kansengelijkheid in het onderwijs Afgelopen week bracht de Sociaal-Economische Raad een uitgebreid advies uit om het 'veelkoppig monster' van kansengelijkheid in het onderwijs fundamenteel aan te pakken. Je kunt er hier meer over lezen. In de video hierboven vertellen Annick Dezitter en Wim van der Veer van Scholengroep Leonardo Da Vinci over hoe zij hard werken om leerlingen met dezelfde competenties en vaardigheden een gelijkwaardig diploma te bezorgen.  Pepijn over zijn inspiratie voor dit project Bij mijzelf is het vuurtje voor dit project aangewakkerd bij het zien van de documentairereeks Klassen. Ik werd geraakt door de portretten van de kinderen die al op jonge leeftijd hun rol in de maatschappij aan het bevechten zijn, die soms meer hobbels op de weg tegenkomen dan kansen en die meer met hun toekomst bezig zijn dan met nu. Ik werd enthousiast door de docenten die zich met ziel en zaligheid inzetten voor deze kinderen en werd gedreven door de vraag wat ikzelf zou kunnen doen. WIJ ZIJN DE STAD is hierin stap 1 en hiermee willen we het systeem van kansenongelijkheid blootleggen. Vervolgens gaan we op zoek naar de verhalen rondom dit thema bij Leienaren, Minervanen en Nederlands-Chinezen. We organiseren theatrale meet-ups en stadsprojecten om deze verhalen te ontsluiten, elkaar te ontmoeten en te onderzoeken hoe we van kansenongelijkheid kansengelijkheid kunnen maken. Jouw bijdrage maakt het mogelijk dat wij de eerste stap kunnen zetten!    Met deze geweldige €16.000 op de teller is de 100% in zicht! Help jij ons naar het allerlaatste beetje door nog één keer de campagne te delen, bijvoorbeeld op Facebook of via Whatsapp?  Dank, dank, dank! 
Lees meer