Word pion in ons levensloopspel!

Nog te gaan

van totaal € 20.000 (79%)

Help PS|theater mee met het maken van een uniek levensgroot gezelschapsspel waarin de levensloop van Leidenaren op de kaart wordt gezet!

 

In september 2021 staat stadsgezelschap PS|theater op de Leidse Lammermarkt met het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN DE STAD. Hierin zet je spelenderwijs jouw levensloop op de kaart. Hiervoor hebben we je hulp hard nodig.  Want de pionnen zijn gemaakt, de kaarten zijn geschud, maar we missen nog het grote speelveld.  Doe jij met ons mee?

 

Wat is WIJ ZIJN DE STAD?

In het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN DE STAD gaat stadsgezelschap PS|theater op zoek naar de levensloop van de Leidenaar in de breedste zin van het woord. Van bewoners uit volkswijk De Kooi tot de (internationale) werknemers op het Bio Science Park. Van de mensen uit de flats in Slaaghwijk tot de leden van studentenvereniging Minerva. Welke kansen krijgen zij en wat zijn de hobbels op de weg? Welke levensbepalende momenten hebben hen gevormd? Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten?

Bestaat er zoiets als gelijke kansen? Dit ga je onderzoeken in een levensgroot gezelschapsspel dat in september op de Leidse Lammermarkt uitrolt. Maak kennis met verhalen die je anders nooit hoort en ga bij jezelf te rade welke kansen jij hebt gekregen. Met WIJ ZIJN DE STAD brengt PS|theater de kansengelijkheid in de stad in kaart. 

Doe mee! 

Jij kunt de dobbelstenen laten rollen en meebouwen aan WIJ ZIJN DE STAD. Om dit stadsspel te realiseren hebben we jouw bijdrage hard nodig. Met jouw bijdrage ontwerpen wij een prachtig speelveld, spectaculaire pionnen en spannende speelkaarten. En belangrijker nog: met jouw bijdrage zorgen wij ervoor dat alle Leidenaren dit spel kunnen spelen. Hiervoor ontwerpen wij naast een levensgrote versie van het spel ook een eettafelversie die thuis gespeeld kan worden en die PS|theater aanbiedt aan onder andere scholen, buurtcentra en verzorgingshuizen. 

Kortom: we hebben jouw bijdrage hard nodig om dit stadsspel te realiseren. Blijf niet buiten spel en mee om heel Leiden aan het spelen te krijgen.

 

Over PS|theater

PS|theater is het stadsgezelschap van Leiden dat onder artistieke leiding van Pepijn Smit, theaterproducties maakt over hoe we nu in de stad samenleven. Wij spelen voorstellingen op unieke plekken in de stad: van de Pieterskerk tot De Kooi en van Begraafplaats Groenesteeg tot Park Matillo. Bij onze voorstellingen maak je kennis met verhalen over de stad en over stadsgenoten die je nog niet eerder hoorde. De stad is dus ons onderzoeksgebied, werkterrein, podium en partner.

 

Kies een bedrag
€ 15 Doneren Eeuwige dank - Jij draagt je dobbelsteentje bij aan de realisatie van het spel! We zijn je eeuwig dankbaar. 17 donateurs € 25 Doneren Pion van naam - Als dank voor je steun vermelden we je naam op het levensgrote spel. Kom langs op de Lammermarkt en zoek je eigen naam op het speelveld! 56 donateurs € 50 Doneren Ontvang een keukentafel-versie - Je ontvangt je eigen spel voor aan de eettafel. Voortaan is elke avond spelletjesavond! 51 donateurs € 50 Doneren Kansengelijkheid Picknick - in aanloop naar WIJ ZIJN DE STAD organiseert PS|theater op wo 16 juni van 12.30-14u een Kansengelijkheid Picknick! Geniet van een heerlijke lunch en ga met experts, ervaringsdeskundigen en de makers van PS in gesprek over kansengelijkheid. Je krijgt een kijkje in de keuken van dit bijzondere project en maakt de eerste stappen mee van de ontwikkeling van WIJ ZIJN DE STAD! Kom jij met ons picknicken? 1 donateur Niet meer beschikbaar € 75 Doneren Speel het met de acteurs van PS - Speel het levensgrote op de Lammermarkt samen met acteurs van PS|theater en hoor alles over hun levensbepalende momenten. 3 donateurs € 100 Doneren Aanrader Voor jezelf en voor een ander - Voor deze mooie donatie ontvang je niet alleen zelf de keukentafelversie van het spel, maar zorg je er ook voor dat PS|theater een spel kan aanbieden aan een school, buurthuis of maatschappelijke organisatie in de stad. Dubbel bedankt! 31 donateurs € 100 Doneren Speel het spel als eerste! - De VIP keuze! Jij hebt de primeur en speelt als allereerste het spel op de Lammermarkt. Wees er snel bij, want er is maar één eerste keer! Inclusief een professionele foto terwijl je het spel speelt en een groepsfoto met de PS acteurs. 2 donateurs Nog 18 beschikbaar € 250 Doneren Speel de hoofdrol! - Word jij de belangrijkste speler in ons spel? Gebaseerd op een deel van jouw levensverhaal maken wij van jou een personage in ons spel. Nog 10 beschikbaar € 500 Doneren Een acteur over de vloer - Dat is bijzonder: een van onze acteurs komt bij je thuis langs om het spel met jou, je gezin of vrienden het spel te spelen. (max 6 spelers) € 750 Doneren Collector's Item - Wauw, wat een donatie. Je ontvangt het prototype van het spel. Een uniek kunstwerk, hiervan is er maar één! Nog 1 beschikbaar € 1.000 Doneren Een speels geschenk - Je ontvangt 20 bordspellen om uit te delen, bijvoorbeeld aan teamleden of relaties. Daarnaast vermelden we graag jouw (bedrijfs)naam op de doos van het spel. € 2.500 Doneren Bedrijfsuitje - Fantastisch! Onze spelers komen langs op de werkvloer om het spel met jouw team te spelen. (Ruimte voor 2 rondes met 10 spelers per keer.) Daarnaast vermelden we graag jouw bedrijfslogo op de doos van het spel. Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen
Bekijk alle

In de pers en een weekje langer

14-06-2021 | 17:36 Lieve donateurs,  Yes, we zijn over de helft! Jullie brachten samen al 51% van het speelveld en de bordspellen bij elkaar. Al 215 donateurs bouwen mee aan WIJ ZIJN DE STAD, wat ontzettend veel!   Ondanks dit geweldige aantal denken we nét een weekje langer nodig te hebben om het doelbedrag van €20.000 te behalen, zodat we het speelveld echt kunnen gaan maken en de bordspellen in productie kunnen nemen. De einddatum wordt daarom verplaatst naar zondag 27 juni en tot die tijd is het nog mogelijk om het spel te bemachtigen, te doneren en de campagne te delen!   We hebben voor deze gelegenheid ook een nieuwe tegenprestatie toegevoegd:   € 1.000 - Een speels geschenkJe ontvangt 20 bordspellen om uit te delen, bijvoorbeeld aan teamleden of relaties. Daarnaast vermelden we graag jouw (bedrijfs)naam op de doos van het spel.   Het is daarnaast nog tot dinsdagavond 15 juni mogelijk om je aan te melden voor de Kansengelijkheid Picknick, woensdagmiddag 16 juni in het zonnetje.    In de pers   LeidsCement interviewde Pepijn over het hoe en waarom van WIJ ZIJN DE STAD, en ook het Leidsch Dagblad besteedde aandacht aan de campagne.      LeidsCement: Hoe maakt een theatergroep, of beter gezegd een stadsgezelschap, een gezelschapsspel? Pepijn: ‘Vooraf aan onze voorstellingen hebben we vaker een programma gehad waarin mensen spelenderwijs kennis maken met de thematiek. Bij De Bubbel hadden we bijvoorbeeld een diner waarbij je door middel van een spel kennis maakte met een onbekende. Bij Blind Spot hebben we een spel ontwikkeld waarbij je op de stoel van de IND kwam te zitten en inzicht kreeg in hun keuzes en afwegingen. We gebruiken dus vaker spellen om mensen actief te betrekken bij een onderwerp. Dat willen we nu in het héél groot gaan doen.’ Lees verder op LeidsCement >
Lees meer